Una ‘Viquipèdia’ que donarà resposta a temes pròxims a la ciutadania

L’Assemblea extraordinària de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud, ha decidit nomenar nou president d’aquesta institució sociocultural de la comarca, el mestre i escriptor Alfred Ramos, una persona que, a partir d’ara, portarà els regnes d’aquesta organització i al que ajudaran un col·lectiu de persones implicades amb el desenvolupament cultural i social d’aquest territori.

La nova Junta Directiva pretén potenciar una “Viquipèdia” de la comarca i donarà resposta a temes pròxims a la ciutadania

Però el que interessa sobretot a la base social de l’Ideco, serà el full de ruta que a partir de dilluns 31 d’octubre, bastirà la nova directiva encapçalada per Ramos. Un full de ruta, que pensa posar en marxa una “Viquipèdia” comarcal amb objecte de subratllar l’existència de persones, indrets, racons, fets i eines característiques d’aquesta geografia que ocupa un territori concret i que abraça una vintena de pobles amb peculiaritats pròpies.

En aquest sentit, es pensa recuperar la xarxa de corresponsals culturals en cada localitat de l’Horta Sud, persones que ajudaran a crear aquest mapa històric, social, cultural i patrimonial, que tindrà un lloc virtual a la xarxa i que podrà ser consultat des de qualsevol punt del planeta via Internet.

Tot i que aquest és un projecte potent que començarà a caminar en breu, la nova Junta Directiva es plantejarà abordar problemàtiques i temes totalment arrelats a l’actualitat de cada poble i no es descarta tenir incidència sobre el Pla de Protecció de l’Horta, recentment llançat pel govern valencià i en període d’al·legacions.

Amb la intenció de girar l’Ideco cap a la realitat que s’hi viu, també hi haurà posicionaments clars i definits envers la crisi, la pobresa, l’autonomia alimentària, l’efecte descomarcalitzador que es pateix en l’actualitat, la democràcia participativa, l’elaboració de propostes perquè es qualifiquen espais naturals comarcals i locals.. i un llarg etcètera d’incidència social.

Tot i això, l’Ideco no renega de la seua història i projecció i és per això que continuarà convocant els premis de recerca i editant les Monografies de l’Horta Sud, que se solen presentar durant el sopar de l’Ideco cada exercici.