Viquipèdia

López Prats, Xefa

LÓPEZ PRATS, Xefa (Bocairent, 1956-València, 2015). Mestra i cooperant. Va estudiar Magisteri a l’Escola Normal de València, en l’especialitat d’Educació In- fantil. Així mateix, es va llicenciar en Pedagogia per la Universitat de València. Va començar a treballar de mestra en el sector públic a la comarca del Baix Segura. Va exercir en les escoles de Picassent i Paiporta fins que, en 2002, va prendre possessió de la plaça de mestra d’Infantil al CEIP Baladre de Picanya. Va participar de forma activa, a Picanya, en el Consell de la Solidaritat, al Rastre Solidari i a la Trobada d’Escoles en Valencià. Molt compromesa amb els temes relacionats amb la solidaritat, s’implicà en l’ONG Escoles Solidàries, on va formar part de la Junta Directiva, com a vocal de formació de nous voluntaris. Així mateix, hi va participar en tasques de cooperació internacional en programes d’intercanvi d’experiències educatives a Nicaragua i Guatemala. Amb el projecte Anem a l’autoescola, obtingué el primer premi a l’Educació Vial, concedit per la Conselleria d’Educació, en 2006. (ARG)

Referències

De casa en casa (2006) “La Conselleria d’Educació premia el CP Baladre. El programa Anem a l’Autoescola obté el premi d’Educació Vial”, núm. 81, febrer/març de 2006, Picanya.

SANTONJA, J. A. (2015) “A la mestra Xefa”, Barcella, octubre de 2015, Banyeres de Mariola.

SERRANO, G. (2010) “Xefa López és mestra del CEIP Baladre i treballa per a l’ONG Escoles Solidàries”, núm. 102, març/abril de 2010, Picanya.

 

Related entries