Viquipèdia

Martín Gómez, Isabel

Martín Gómez, Isabel (Paiporta 1963) Política. Primera dona alcaldessa de l’Ajuntament de Paiporta. Llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de València. La seua formació professional ha estat acompanyada de diversos cursos formatius com a tècnica d’empresa, informàtica i aprenentatge d’idiomes. Després d’anys de compromís amb moviments socials i reivindicatius a pesar de la seua joventut i les dificultats imposades als col·lectius joves i alternatius a la política del moment -No a la guerra, Plataforma per la convivència, Salvem el Barranc, en 2006 s’inicià en el món laboral com a professora de matemàtiques a l’Escola Gavina de Picanya, tot i que abans, entre 2001 i 2006, havia treballat com a programadora informàtica i processadora de textos i tècnica administrativa, fins i tot va crear l’empresa familiar Vailet Climatització. En 1991, inicià la seua carrera política amb la afiliació a Esquerra Unida i, en 2012, passà a ser afiliada de Gent de Compromís grup amb el qual va aconseguir la Regidoria a les eleccions municipals, com a portaveu del grup a l’Ajuntament de Paiporta. Tanmateix, aquest període va ser d’intensa activitat, mal- grat que estava en l’oposició del govern. En les eleccions munici- pals de 2015 va arribar a l’Alcaldia de l’Ajuntament. Actualment és portaveu de la Coalició Compromís a la Mancomunitat de l’Horta Sud i vicepresidenta tercera, membre del Consell Nacional i Executiva Comarcal, vicepresidenta del Consell de Salut del Departament de l’Hospital General. Ha estat candidata a les Corts Valencianes a les eleccions autonòmiques i al Parlament Europeu en les Eleccions Europees de 2015. (VPR)

Referències

(2018) “Reunió de l’Alcaldessa de Paiporta amb l’Ajuntament de València per coordinar polítiques agràries”, El Periódico de aquí, 19 de juny de 2018, València.

(2018) “Oltra, Marzà i Martín inauguran oficialmente el curso escolar 2018-2019 en el CEIP Jaume I de Paiporta”, Hortanotícies, 10 de setembre, València.

Related entries