Viquipèdia

Tornero Álvarez, Juan José

Tonero Álvarez, Juan José (Valéncia 1951) Pintor i il·lustrador. Doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Ha estat professor titular del Departament d’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de l’Escola Universitària de Formació del Professorat de la Universitat de València. A més de la docència, ha desenvolupat la seua activitat tant en el camp del disseny gràfic com en el de la pintura i la música. Va formar part del MCEP-PV i, com a tal, va participar en la RIDEF de Polònia en 1976. En la seua faceta de músic, ha format part de diversos grups de música barroca com ara Capella Saetabis, Música Pràctica, etc., amb els quals ha participat en l’enregistrament de discos. Ha il·lustrat diversos llibres com ara Història del País Valencià (1979), Sambori (1980),  Jaume  I  (1982),  Fruit  (1985),  Jocs  de  mans (1993)–seleccionat per la revista CLIJ com un dels millors llibres editats en 1993. Ha exposat en nombroses ocasions, tant de manera indi- vidual com col·lectiva, de pintura, dibuix i altres tècniques a València, Castelló de la Plana, Saragossa, Canet de Mar, Arlés, Torrent, Aldaia, Picanya… Va ser seleccionat en l’exposició “Miradas distintas, distintas miradas. Paisaje valenciano en el siglo XX”, que va tindre lloc d’octubre a novembre de 2002 al Museu del segle XIX del Carme, a València. Ha realitzat portades, fullets i catàlegs per a la revista Caplletra; les editorials Gregal, Mestral; l’Ajuntament de València (cicle de música antiga i barroca)… És autor de L’art d’escriure (1990), que naix de la combinació del seu treball docent en la formació de futurs mestres i el seu interés per recuperar, des de l’aspecte artístic, una disciplina pràcticament oblidada. En els darrers anys ha publicat Verticals (2012), Cuaderno del dibujante (2014), Una vida dibujando (2014) i Taller de pintor (2018). Viu a Paiporta des de fa anys. (ARG)

Referències

RAMOS, A. (2012) “Els paisatges de Juanjo Tornero”, Verticals, València. AGUILAR I. i PATUEL P. (coord.) (2002) Miradas distintas, distintas miradas: Paisaje valenciano en el siglo XX, Consorci de museus de la Co-

munitat Valenciana, València.

(2012) “Juanjo Tornero. Toda una vida en dibujos”, MAKMA, Revista de artes visuales y cultura contemporània, Makma Ediciones, València.

 

 

122

 

Related entries