Viquipèdia

Chisbert Baviera, Paloma

Chisbert Baviera, Paloma (Paiporta 1971) Cantant soprano. De ben menuda inicià els estudis musicals a la Banda Primitiva de Paiporta, i posteriorment els va continuar al Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo, on es va especialitzar en tècniques de cant, interpretació escènica i musical. Més tard, es va traslladar a Madrid per a continuar els estudis a la capital amb les màximes qualificacions en el curs superior de cant. Més tard, es va traure el doctorat en Òpera en Rueil-Malmai- son, a París, amb els professors A. Coquet, E. Vidal i A. Pondepeyra amb les màximes qualificacions i la Medalla d’Or. Anys després es va formar amb professors de repertori notables com ara Fèlix Lavilla i Ferrari, i tècnica interpretativa en Ana María Iriarte, Nancy Argenta i Melba Ramos. En el camp de l’oratori ha interpretat la Missa de la coronació, la Gran missa en do menor, Executate Jubilate, de Mozart; La passió segons sant Mateu; el Magnificat, de Bach, o el Stabat Mater, de Rossini i de Pergolesi. Entre altres papers operístics, ha participat en les peces musicals d’òpera Liù en Turandot; Mimí, de La Bohème; Tosca, de Tosca; Butterfly, en Madame Butterfly, del músic Puccini, i de Leonora, en La forza del destino, o Desdemona, en Otelo, de Giuseppe Verdi entre moltes altres més del repertori francés. Ha estat dirigida pels millors directors d’orquestra del moment: H. Rilling, M. A. Gómez Martínez, García Asensio, A. Ros Marbà, Aldo Ceccato, Laszlo Heltay, etc. Gràcies al seu llarg repertori, compagina la música de càmera i l’òpera per molts escenaris i teatres arreu del món. En 1998 entrà a formar part del cor de RTVE amb el qual va fer nombroses gires europees i enregistraments musicals, amb el cor o com a solista. Ocupa el càrrec de cap dels músics de corda a l’orquestra esmentada. En 2009, va actuar com a solista en l’homenatge a Händel que es va fer a la ciutat de Munic. Actualment, també forma part d’un duo de càmera amb la pianista Anna Barbero, amb una pro- gramació variada en diverses gires per Espanya i Itàlia. (VPR)

Referències

FUNDACIÓN JUAN MARCH (2012) “Jóvenes intérpretes: Paloma Chisbert Baviera, soprano; Anna Barbero, piano”, Madrid. 3 de novembre.

(2012) “Recital de canto y piano: Paloma Chisbert, soprano; Anna Bar- bero, piano”, La mirada Información cultural sobre arte, libros, cine, ópera, danza… Madrid, Octubre.

 

Related entries