Viquipèdia

Lerma Serra, Amadeo

LERMA SERRA, Amadeo (Picassent, 1925-1999).Periodista i polític. Va publicar moltíssims articles periodístics i diversos estudis locals. Va ser corresponsal durant més de quaranta anys en els periòdics valencians –Levante- EMV, des de 1949, i Las Provincias, des de 1956– i cronista oficial de Picassent des de 1966, la qual cosa ha quedat plasmada gràcies a la multitud d’aportacions a la Revista de Festes i algunes altres publicacions. Així mateix, va ser corresponsal de Radio Peninsular i de Radio La Voz de Levante, així com col·laborador de les revistes Valencia Atracción i Anales del Centro de Cultura Valenciana. En novembre de 1954 va ser nomenat director corresponent del Centre de Cultura Valen- ciana i més tard de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Va tindre càrrecs orgànics en la Falange Local i polítics com a regidor de l’Ajuntament a finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta. En 1973 també va ser regidor i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Picassent. Estigué implicat en diversos aspectes de la vida picassentina com ara en la Societat Artístico Musical. L’any 1971, va rebre la Medalla d’Or de l’Orde de Cisneros i, en 1973, la Medalla de primera classe al Mèrit Sindical. L’Ajuntament li va atorgar el títol honorari de cap de Protocol en 1989 i va ser declarat fill predilecte de Picassent. Té publicats els llibres Picassent: apuntes históricos, editat per l’Ajuntament de Picassent l’any 1975, i Picassent: 40 años de historia. 1949-1989, que recopila la seua obra periodística, amb més d’un miler d’articles de la vida política, econòmica, festiva, esportiva, cultural, etc. del seu poble natal, editat també per l’Ajuntament de Picassent l’any 1998. En 2009 l’Ajuntament de Picassent li va dedicar una plaça amb el seu nom. (EHD)

Referències

MARTÍNEZ, F. i RAMOS, A. (2003) Temps de foscor. La premsa de l’Horta Sud en el franquisme (1939-1975), Ajuntament de Catarroja, Catarroja.

MAYANS MARTORELL, J. C. (2013) Nomenclatura viària de Picassent: Els noms dels carrers, de les places i d’altres espais públics, Ajuntament de Picassent, Picassent.

 

 

Related entries