Viquipèdia

Boscà Perelló, Vicent

BOSCÀ PERELLÓ, Vicent (València, 1959).Periodista. La seua infantesa va transcórrer entre els pobles d’Alaquàs i d’Aldaia, d’on era la seua família materna. Després d’uns quants anys vivint a Alfafar es traslladà a Picassent. Va fer el batxillerat a l’IES d’Alaquàs i Magisteri a l’Escola Normal de València. Escola, gestió política, periodisme, esport, música… són activitats presents a la seua vida. Des de 1980 ha sigut mestre en  diverses escoles i actualment és el cap d’estudis de l’IES La Marxadella de Torrent. A més, és membre de la Junta Directiva de la Societat Artístico Musical de Picassent. Militant dels PSPV, va ser elegit regidor de l’Ajuntament d’Aldaia, on assumí la regidoria de Cultura durant dotze anys. Així mateix, és membre fundador de l’Associació de Renovació Pedagògica de l’Horta Sud. Va ser cap del Gabinet de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Dénia, president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud (1996-2006), així com president de la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià (2002-2003). Al llarg dels anys, ha escrit en diversos mitjans de comunicació i de recerca com ara 7 dies de la Comarca, Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, Levante-El Mercantil Valenciano, Papers de l’Horta, Saó i diferents butlletins d’informació municipal… Durant alguns anys assumí la direcció de la revista Papers de l’Horta, editada per la Fundació Horta Sud. Des de 2010 és el director de la revista Saó, la revista degana de la premsa en valencià el primer seglar que s’ocupa de la direcció. Durant aquesta, Saó ha rebut un bon grapat de premis: guardó a l’Ús Social del Valencià atorgat per Escola Valenciana (2012); millor revista de l’any en llengua catalana (2015), atorgat per la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals; Premis El Tempir (2016); Premi Valencià de l’Any (2017) de la Fundació Huguet, entre d’altres. (EHD)

Referències

HERNÁNDEZ DORIA, Eloina (2018) 25 Anys d’història. Associació d’Amics de Cristòfor Aguado 1992-2017, Associació d’Amics de Cristòfor Aguado, Picassent.

MARTÍNEZ SANCHIS, Francesc (2016) La revista Saó (1976-1987) Cristians i esquerrans nacionalistes, Universitat de València, València.

 

Related entries