El VI Congrés d’Història de l’Horta Sud, dedicat a les «Violències i repressions», se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 i 2 de desembre de 2023 al Castell d’Alaquàs.
Objectius i àmbits temàtics
La intenció del Congrés és abordar l’estudi de la violència des d’una perspectiva àmplia, tot atenent als components de gènere, els culturals, de credo, de raça, de residència (urbana o rural) i de quotidianitat o excepcionalitat. El marc territorial de referència i d’anàlisi del Congrés és l’Horta Sud.
Així, el Congrés s’organitza al voltant de cinc àmbits, quatre dels quals que aborden la violència com una constant al llarg de la història; i un altre de Miscel·lània, on es poden presentar estudis sobre Fonts i Documentació, Arqueologia, Història, Llengua i Literatura, Art i Geografia, etc.
Per tant, el Congrés s’estructura en els cinc àmbits següents:
Àmbit 1: Violències i repressions quotidianes (esfera publica/privada).
Àmbit 2: Violències i repressions contra minories i col·lectius minoritzats.
Àmbit 3: Violències i repressions en la cultura (arts, memòria, cultura popular).
Àmbit 4: Violències i repressions amb finalitat política.
Àmbit 5: Miscel·lània.
Ponències marc i comitè científic
Cadascun dels àmbits del Congrés comptarà amb una ponència marc, a càrrec d’especialistes, que són: Vicent Josep Escartí (Universitat de València-IIFV), Antoni Furió (Universitat de València), Marta Garcia Carrión (Universitat e València), Rafael Roca (Universitat de València-IIFV) i Querat Solé (Universitat de Barcelona).
Així mateix, s’ha constituït un comitè científic per a vetllar pel contingut del Congrés, amb especialistes del conjunt dels territoris de parla catalana, del sud d’Europa i, també, amb reconeguts hispanistes: Anna M. Babbi (Universitat de Verona), Maria Barceló (Universitat de les Illes Balears), Anna M. Campagna (Universitat de Nàpols), Jorge Català (Universitat de València), Conxita Mir (Universitat de Lleida), Joan Peytaví (Universitat de Perpinyà), Paul Preston (London School of Economics) i Antoni Simón (Universitat Autònoma de Barcelona).
Normes i terminis de presentació de comunicacions
Les persones que vulguen presentar comunicacions al VI Congrés d’Història de l’Horta Sud han de seguir els següents passos:
- Des del 1 de juliol fins al 16 d’octubre de 2023, pots omplir el formulari d’inscripció en línia directament al següent (https://www.idecohortasud.org/butlleta-dinscripcio-de-comunicacions/) o enviar la butlleta d’inscripció de comunicacions (butlleta d’inscripció) a l’adreça congreshortasud2023@gmail.com amb:
– Títol de la comunicació.
– Un resum d’un màxim de 1.000 caràcters, espais inclosos.
- Abans del 29 d’octubre l’organització confirmarà l’acceptació de la comunicació, l’àmbit en què s’hi insereix, el temps de què es disposa per a la presentació, i el dia i hora per a la mateixa.
- Fins al 15 de gener per a presentar el text definitiu, que s’inclourà a les actes del Congrés, que seran publicades en la revista Annals de l’IDECO Horta Sud. El text de la comunicació tindrà un màxim de 30.000 caràcters, espais inclosos i cinc imatges o gràfics.
Més informació
L’assistència al Congrés és lliure, prèvia inscripció a través de la pàgina del Congrés. Més informació: https://www.idecohortasud.org. Si teniu qualsevol dubte o voleu més informació us podeu adreçar a través del correu electrònic següent: idecohortasud@gmail.com
Entitats organitzadores:
Entitats col·laboradores:
Ajuntament d’Alaquàs, Ajuntament d’Aldaia, Ajuntament d’Albal, Ajuntament d’Alcässer, Ajuntament d’Alfafar, Ajuntament de Benetusser, Ajuntament de Beniparrell, Ajuntament de Catarroja, Ajuntament de Llocnou de la Corona, Ajuntament de Manises, Ajuntament de Massanassa, Ajuntament de Mislata, Ajuntament de Paiporta, Ajuntament de Picanya, Ajuntament de Picassent, Ajuntament de Quart de Poblet, Ajuntament de Sedavi, Ajuntament de Silla, Ajuntament de Torrent, Ajuntament de Xirivella.