Viquipèdia

Soria Sanchis, Salvador

SORIA SANCHIS, Salvador (Picassent, 1954).Periodista. És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid. El llibre de festes de Picassent de 1980 fou, casualment, el primer d’una llarga llista dels que ha dirigit Salvador Sòria. Així mateix, és llarg el període com a responsable periodístic del Butlletí d’Informació Municipal de Picassent. El primer, cal recordar, recollia l’actualitat del poble del període octubre-novembre de 1979. Molt ha plogut des d’aquells temps fins a octubre de 2007, quan es va publicar el llibre Vallivana 2007. Imatge i paraula, dedicat al cinquanta aniversari de la coronació, una obra coordinada pel mateix Soria. Entre gener de 1980 i gener de 1982, va ser director de la revista Raons, editada pel Club Cultural de Picassent. En gener de 1981 va començar a treballar en els posteriorment desapareguts Diario de Valencia i Noticias al día. En juny de 1983, va guanyar una plaça per oposició en Radiocadena Española, emissora que després es va fusionar amb Radio Nacional de España. En aquesta empresa, del grup RTVE, ha desenvolupat la major part de la seua vida professional, (redactor, cap d’informatius a la Comunitat, director a Salamanca i Alacant). Al marge de RNE, entre gener de 1990 i setembre de 2005, fou director de Canal Nou-Ràdio Nou (RTVV). (EHD)

Referències

HERNÁNDEZ DORIA, Eloina (2018) 25 anys d’història de l’Associació d’Amics de Cristòfor Aguado, Associació d’Amics de Cristòfor Aguado, Picassent.

MARTÍNEZ, F. (2016) La revista Saó (1976-1987) Cristians i esquerrans nacionalistes, Publicacions de la Universitat de València, València.

 

Related entries