Viquipèdia

Silla Folgado, Salvador

SILLA FOLGADO, Salvador (Nimes, 1918-Picassent, 2002).Músic. Va començar de molt jove els estudis de solfeig i instrument amb els professors Ramón Ramírez i Valentí Palencia. Com que era molt constant, molt prompte fou alumne destacat amb la trompeta i actuà com a solista de la banda de música, amb la qual va obtindre molts premis. Ingressà com a voluntari en la banda militar de Melilla, on, d’una manera autodidacta, estudià harmonia i començà a compondre obres de gènere lleuger i modern amb algunes composicions clàssiques. De la música lleugera cal destacar el seu bolero Cuando más te quiero, conegut popularment per Temor. En l’estil clàssic té tot tipus de composicions, des de pasdobles fins a polques. Entre els primers, destaquen San Blas 80, obra que va obtindre el segon premi de composició a Sax l’any 1980, i Sax a sus patronos, que un any després va obtindre el primer premi a la mateixa població. Altres pasdobles seus són els següents: Ramírez Caldés, Silla Belenguer, De Valencia a Jumilla, Valencia alegre, Mariano Puig, Pedro García, etc. A més, va escriure dues obres per a banda i tres marxes de processó, que porten per títol San Cristóbal, Francisca Pardo, A la Santísima Cruz, La aurora del Señor i Aneu a posarse de dol, aquesta última dedicada a la seua esposa. També té escrites dues polques per a trompeta, el seu instrument, i que es titulen Camelina i Las dos hermanas. Així mateix, va rebre alguns guardons en el camp de la composició i és autor també de l’himne de la Falla El Molí de Picassent. Té un carrer dedicat al seu nom a Picassent. (EHD)

Referències

CRESPO, A. DÍEZ, J. O. i LÓPEZ, M. (1985) “Els compositors de Picas- sent i la seua obra”, Primeres Jornades d’Estudis Picassentins, Ajunta- ment de Picassent, Picassent.

MAYANS MARTORELL, J. C. (2013) Nomenclatura viària de Picassent: Els noms dels carrers, de les places i d’altres espais públics, Ajuntament de Picassent, Picassent.

Related entries