Viquipèdia

Ferrando Calatayud, Helena

FERRANDO CALATAYUD, Helena (Simat de la Valldigna, 1970). Política. Diplomada en Treball Social, Exclusió Social per la Universitat d’Alacant (1989-1991). Des de l’any 2000 fins el 2015 ha desenvolupat tasques de Coordinació Provincial en la Fundació Secretariat Gitano dels centres de València, Paterna (barri de la Coma) i Torrent. Ha organitzat accions formatives en la comunitat gitana sobre prevenció de drogodependències, salut, educació, discriminació, intervencions en la dona o inserció sociolaboral.  Ha coordinat projectes de la Federació d’Associacions Gitanes de la CV (FAGA). Ha gestionat nombrosos programes, mitjançant convenis amb l’Ajuntament de València, Conselleria de Benestar Social, Conselleria de Treball…, com ara Intervenció Comunitària Intercultural, Lluita contra la Pobresa Infantil, Violència de Gènere, Família i Salut, Intervenció amb la dona gitana, Prevenció de Drogues, Accés al Treball… Ha organitzat jornades formatives i divulgatives sobre el món gitano i els  prejudicis, el treball, l’educació, etc. Va ser elegida regidora per Compromís a l’Ajuntament de Picanya en les eleccions locals de maig de 2015. En el govern de la Generalitat Valenciana presidit per Ximo Puig, en juliol de 2015, va ser nomenada Directora General d’Inclusió Social, integrada en la Conselleria d’Igualtat i Política Inclusiva que dirigeix Mònica  Oltra. L’any següent, 2016, va ser nomenada Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia persona. Forma part de la tertúlia La Lluna de Picanya. Ha participat en el llibre col·lectiu El Trabajo con los jóvenes vulnerables (2005), editat per la Universitat de València. Ha publicat articles i ponències en diverses publicacions com ara la revista Saó i en el eldiario.es. (ARG).

Bibliografia

www.levante-emv.com› Comunitat Valenciana (2016) “Elena Ferrando, nueva secretaria autonómica de servivios socieles”.

www.lasprovincias.es/…/sigue-directo-rueda-prensa-2016123 (2016) “Elena Ferrando, nueva Secretaria Autonómica de Igualdad”.

www.elperiodic.com/…/481301_consell-nombra-elena-ferran (2016) “El Consell nombra a Helena Ferrando, nueva Secretari Autonòmica de Servicios sociales.

 

Related entries